Polumaraton s oko 1.000 učesnika održan je u Sarajevu povodom manifestacije “Vivia Run Fest Sarajevo”, a događaj je podržala i Turistička zajednica Kantona Sarajevo. 

 

Festival trčanja, druženja, promovisanja zdravog života i pozitivnih vrijednosti organiziralo Udruženje “Marathon” Sarajevo.

 

Brojni učesnici trčali su od Ferhadije, jedne od najpoznatijih sarajevskih ulica, tačnije od upečtljivog znaka Sarajevo Meeting of Cultures do Pozorišnog trga Susan Sontag.

 

“Izuzetno sam sretan sto je Turistička zajednica Kantona Sarajevo ponosni partner Udruženja Marathon Sarajevo i centralne manifestacije Run Fest. Tokom utrke svi učesnici će doživjeti  Sarajevo na jedan predivan način, budući da staze kojima trče vode kroz naljepše dijelove grada” – kazao je Kenan Magoda, predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

 

Utrkama je Udruženje “Marathon” obilježilo Evropsku sedmicu sporta u saradnji s Olimpijskim komitetom u BiH. Organizatori su poručili kako su zadovoljni utrkama te da uskoro pripremaju i nove projekte.

 

Please follow and like us: