Zahvaljujući Vladi Kantona Sarajevo, Bosna i Hercegovina će po svemu sudeći, ipak  dobiti priliku za nastup na najprestižnijem svjetskom sajmu poduzetništva EXPO 2020, koji se održava od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine u Dubaiju, UAE.

 

Vlada Kantona Sarajevo je obećala preuzeti obaveze organizacije nastupa bh. privrednika na svjetskoj izložbi  EXPO 2020 Dubai zahvaljujući ministru finasnija Davoru Čičiću i ministru privrede Adnanu Deliću.

 

Nastup na EXPO-u pružit će mogućnost Bosni i Hercegovini da prezentira svoje ekonomske, investicijske, turističke i sve druge potencijale investitorima iz 192 zemlje svijeta.

 

Bosna i Hercegovina se prijavila da sudjeluje u području “Prilike” pod sloganom:  „A meeting point of Western and Eastern civilisations“, a u cilju privlačenja ulagača i potencijalnih partnera u segment unapređenja usluga, a najviše u segment razvijanja turističkih ponuda i razmjene inovativnih rješenja u iskorištavanju prirodnih potencijala vezanih za turizam i usluge.

 

Kako se u Bosni i Hercegovini već tradicionalno iz godine u godinu bilježi sve veći broj dolazaka turista iz UAE i okolnih zemalja, ova manifestacija predstavlja idealnu priliku da se prezentuju upravo turistički potencijali naše zemlje.

 

Turistička zajednica Kantona Sarajevo, kao i cijeli turistički sektor, su trenutno najspremniji za predstavljanje u Dubaiju i sa ponosom želimo biti dio EXPO 2020 Dubai i preuzeti na sebe ulogu nosioca aktivnosti.

Please follow and like us: