Turistička zajednica Kantona Sarajevo prezentira turističku ponudu i potencijale Kantona Sarajevo na ovogodišnjem, 19. izdanju Međunarodnog sajma turizma i ekologije “LIST”, koji se održava od 16. do 18. septembra 2021. godine u Lukavcu.

 

Sajam je okupio oko 80 izlagača iz Bosne i Hercegovine i regije, a u Sportskoj dvorani Lukavac smješteno je oko 40 izložbenih štandova.

 

Zajedničku promociju turizma na  najvećem štandu sajmišta upriličile su Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

 

Kenan Magoda, predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice KS,  iskoristio je učešće na ovom sajmu za razgovore s članovima turističke privrede i  turističkih zajednica o načinima boljeg uvezivanja i zajedničkim djelovanjem u cilju jačanja turističkog sektora.

 

Sajam „LIST“, kojeg tradicionalno posjeti više hiljada posjetitelja,  prepoznatljiv je po brojnim edukativnim, kulturnim, sportskim i zabavnim sadržajima, a tokom tri dana, osim izložbenog dijela, predviđen je izuzetno bogat program pratećih aktivnosti. U sklopu ovogodišnjeg sajma održava se više podsajamskih manifestacija;  predavanja i seminari na temu ruralnog i seoskog turizma i HACCAP standardizacije, Festival hrane i pića „Bosanska sofra“, Sajamska biciklijada, Novinarska kotlićijada, Izbor za Miss BiH, potpisivanje protokola o saradnji turističkih zajednica, te brojne druge sajamske aktivnosti.

 

Please follow and like us: