Turistička zajednica Kantona Sarajevo učestvovala je na međunarodnom sajmu turizma PLACE2GO koji se od 18. do 20. januara 2024. godine održavao u Areni Zagreb, a na kojem su tokom tri dana posjetitelji imali priliku upoznati brojne destinacije, gdje je održan veliki broj b2b sastanaka, te su upriličeni paneli na različite teme u vezi turizma.

 

Štand Turističke zajednice Kantona Sarajevo, na kojem su suizlagači bili Turistički klaster Hercegovine i JP Sarajevo, posjetili su brojni turisti koji na naše veliko zadovoljstvo imaju pozitivna iskustva prilikom posjete u Sarajevu, te su oduševljeni našim gostoprimstvom, kulturom i historijom, prirodom, gastronomijom, povoljnim cijenama…

 

Između b2b susreta prilikom kojih smo dogovarali buduću saradnju u cilju poboljšanja turističke ponude i promocije, izdvajamo sastanak s predstavnicima Ambasade BiH u Zagrebu, odnosno  posjetu ambasadorice Elme Kovačević – Bajtal i njene savjetnice Sanje Eminović. Delegacija iz Ambasade nam je ponudila promotivni prostor u centru Zagreba koji bi koristili u svrhu promocije naše turističke destinacije, te su pokazali spremnost da budu naša velika podrška u budućim aktivnostima turističke prezentacije u Hrvatskoj.

 

Na sajmu PLACE2GO je učestvovalo oko 200 izlagača, uglavnom domaćih i europskih, ali i dalekih država  poput Šri Lanke, Kine, Indije, te Tunisa. Glavni sponzor sajma je Turkish Airlines, aviokompanija koja leti u najveći broj zemalja svijeta.

 

Ovogodišnji, jedanaesti PLACE2GO sajam uspješno je odgovorio zadatku povezivanja, saradnje i kvalitetne razmjene iskustava u turisitčkoj industriji, te je već poznat datum i narednog izdanja koje je planirano od 6. do 8. februrara 2025. godine.

 

Please follow and like us: