Tokom vikenda na Trebeviću je održan prvi Vidikovac Fest – novi program kreiran s ciljem unaprijeđenja kulturno-turističke ponude u Kantonu Sarajevo.

 

Koncerti su održani 2. i 3. Jula iznad Trebevićke žičare a ideja festivala je afirmacija urbane kulture i njeno povezivanje s turističkom ponudom Sarajeva tokom ljetnih mjeseci.

 

Prvog dana festivala cjelodnevni program na platou ispred Trebevićke žičare počeo je svirkom mladog sarajevskog benda Srklet Offical, mnogobrojna publika je dalje uživala u nastupima Almasa Smajlovića i grupa Foxy Head i Zoster, a odličnu atmosferu dodatno je zagrijalo legendarno Zabranjeno pušenje.  

 

Goste s festivalske bine pozdravio je Kenan Magoda, predsjednik Turističke zajednice KS, te izrazio želju da Vidikovac Fest postane tradicionalna manifestacija koja će građanima Kantona Sarajevo domaćim i stranim turistima ponudi dodatni motiv za posjetu Trebeviću i koja će garantovati nezaboravnu besplatnu zabavu na otvorenom za sve. 

 

Drugog dana festivala za odličnu atomosferu bile su zadužene grupe Stereo Banana, Skroz Grupa, Elemental i neponovljivi Brkovi.

 

Ulaz na koncerte je bio besplatan zahvaljujući podršci koju je Turistička zajednica Kantona Sarajevo pružila organizaciji ovog događaja. Jedinstven spoj vrhunskih muzičkih izvođača, vožnje žičarom uz najljepši panoramski pogled na olimpijski grad i prirodnog ambijenta na Trebeviću, pružili su vikend za pamćenje.

 

Please follow and like us: