U cilju kreiranja zanimljivih i primamljivih sadržaja za sve turiste, posjetioce i građane Kantona Sarajevo, oporavka i jačanja turizma te obogaćivanja ljetne turističke sezone, Turistička zajednica Kantona Sarajevo na čelu s predsjednikom Kenanom Magodom, aktivno radi na pripremi što boljih, raznovrsnijih i sadržajnijih projekata koji su sufinansirani kroz Javni poziv Sarajevo Summer Fest 2022.

 

Nakon odličnog starta i otvorenja ljetne turističke sezone uz Hari Varešanovića na Stojčevcu, te koncerta Harisa Dzinovića na Ilidzi, već krajem jula nastavljamo sa vrhunskim svirkama regionalnih muzičkih zvijezda kao što su Bajaga i Instruktori, Crvena jabuka, Bombaj štampa, Bolero, Atomsko sklonište, Psihomodo pop, Konvoj, Partybrejkersi, Bombaj štampa, Zona isključenja i drugi, a sve u sklopu Live Stage Festivala i besplatan ulaz za sve posjetioce na Skenderiji.

 

Ovog ljeta neće nedostajati muzike za različite ukuse – Sarajevo Vision 22 priprema DJ night ispred Ekonomskom fakulteta, a Team production u Zetri organizuje koncert Born in Gheto, dok je za vrijeme SFF-a planiran Summer Lounge Skenderija – prepoznatljiva festivalska noćna zabava uz nastupe domaćih, regionalnih i svjetskih DJ-eva.

 

Summer Fest će dio programa imati i na Trebeviću gdje će u organizaciji Pino Nature Hotela tokom cijelog ljeta biti pripremljeni zabavni, muzički i sportski sadržaji za sve generacije. Na  Bjelašnici je pripremljen raznovrstan ljetni sadržaj, gdje će u sklopu nekoliko festivala u Babinom dolu i  Javorovom dolu biti upriličeni sportski, takmičarski te muzički sadržaji, među kojima je i nastup izuzetnog Ede Maajka. Dobra zabava je tokom cijelog ljeta planirana i u Vilsonovom šetalištu, gdje je upriličen program Ljeto na Vilsu, u sklopu kojeg izdvajamo koncert Letu štuke i grupe Skoz.

 

Za ljubitelje tradicionalnih nastupa, muzike i pjesme pobrinut će se sarajevska kulturno-umjetnička društva Baščaršija i Lola, koji će tokom ljetnog festivala nastupati na nekoliko lokacija u gradu.

 

Budući da smo prepoznati po dobroj gastronomiji, iz bosanske kuhinje častimo najboljim specijalitetima pripremljenim ispred sarajevske Tržnice, u sklopu eventa Flavors of Sarajevo, a tokom Sarajevo Film Festivala posjetite i Festival Eating Point ispred Doma Armije BiH.

 

Među brojnim sadržajima izdvajamo; Bentbaša Cliff Diving, Teqvoly Summer Tour, Warm Festival i Warm Akademija, Sarajevo Matinee, Garden of Dreams, Open Air Koncerti, Free Kino Valter, Juventafest, Međunarodni susret old timer vozila i td.

 

Kalendar Sarajevo Summer Fest 2022. dostupan je na web portalu, fb i instagram stranici visitsarajevo.ba

 

Please follow and like us: