U Vilsonovom šetalištu sinoć je organizirana manifestacija ispraćaj Ljeta na Vilsu i svečano je obilježena uspješna realizicija projekta “Challenge za male sportiste”.

 

Organizatori tvrde da je Ljeto na Vilsu manifestacija koja je tokom pet mjeseci svog trajanja okupila brojne građane i turiste. Procjenjuje se da nas je tokom 150 dana posjetilo blizu 300.000 posjetitelja.

 

Posjetiteljima su ponuđeni brojni sadržaji: live svirke, najukusnije pivo i hrana, za najmlađe najbolja zabava u gradu, ali i potpuno besplatni sadržaji kao što je Besplatna škola sporta “Challenge za male sportiste” u saradnji sa Challenge – Udruženje za sport i rekreaciju, gdje je tokom tri mjeseca trajanja škole intenzivno pohađalo tri stotine djece, dok ih je pet stotina prošlo kroz istu.

 

Organizatori su pripremili poklone za najmlađe, dodjelili diplome za uspješno realiziranu školu sporta, besplatne sadržaje u sklopu PlayVils igrališta, a iznenađenje večeri bilo je druženje sa igračima iz fudbalskih klubova FK Sarajevo i FK Željezničar. Ljeto je ispraćeno uz dobru svirku.

 

Ljeto na Vilsu sufinansirala je Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

Please follow and like us: