Tokom vikenda održan je treći European Judo Open u Sarajevu koji je okupio više od 260 takmičara iz 30 zemalja svijeta. Ovaj priznati sportski događaj podržala je Turistička zajednica a Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo uručio je nagrade najboljim takmičarima.

 

Najuspješniji tim okićen zlatnim medaljama čine Larisa Cerić i Nikola Pljevaljčić, a srebra su osvojili Aleksandra Samardžić i Toni miletić, dok je Sara Marić slavila u meču za bronzano odličje.

 

Za organizaciju European Judo Open takmičenja Judo savez BiH dobio je priznanje “The best of the best” za tehničku organizaciju, koja je i ove godine bila besprijekorna i na vrhunskom nivou, te je ove godine nadograđena i odličnim rezultatima. Naime, uz zlato koje je osvojila Anđela Samardžić naša reprezentacija je prestižno međunarodno takmičenje koje se boduje za svjetsku ranking-listu, a samim tim i Olimpijske igre, okončala kao najuspješnija selekcija. Na drugom mjestu je Velika Britanija s dva zlata, jednim srebrom i dvije bronze, dok je Njemačka treća s dva zlata i četiri bronze.

 

Organizatorima čestitamo a sportistima želimo mnogo sreće u budućim takmičenjima.

Please follow and like us: