Turistička zajednica KS i NGO Marathon Sarajevo ozvaničili su saradnju potpisivanjem ugovora   na press konferenciji upriličenoj u Tehnološkom centru GREENPARK na Trebeviću.

 

Novinarima obratili Kenan Magoda, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Alija Imamović, predstavnik NGO Marathon.

 

Ugovor o saradnji podrazumjeva podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo sportskim događajima u organizaciji NGO Marathon koji imaju dugogodišnju tradiciju.

 

Predsjednik Magoda naglasio je važnost podrške sporstkim događajijma u cilju razvoja outdoor i aktivnog turizma i promovisanja Kantona Sarajevo kao atraktivne turističke destinacije, konstantno nudeći nove sadržaje i iskustva za turiste. Činjenica je da je Udruženje Maraton već više od 15 godina  lider u organizaciji masovnih sportskih događaja koji doprinose ekonomskom razvoju naše zemlje i zbog kojih u Sarajevo dolaze učesnici odnosno turisti iz regije, Europe i šire, te su kao takvi prepoznati kao poželjni partneri. 

 

Imamović iz NGO Marathon najavio je početak aktivnosti na uspostavljanju turističkog paketa Visit Sarajevo Running Tours u okviru kojeg će svim posjetiocima Sarajeva koji žele aktivni odmor biti ponuđeni obilasci gradskih znamenitosti kroz trkačke ture, kao i učešće u redovnim trkama u organizaciji ovog udruženja.

Please follow and like us: