Turistička zajednica Kantona Sarajevo Visit Sarajevo na čelu s predsjednikom Kenan Magoda danas je imala čast ugostiti visoku delegaciju Islamic Tourism Centre Malezije, koja djeluje pri Ministarstvu turizma. 

 Nakon uspješnog nastupa na Sarajevo Business Forum, malezijskoj delegaciji koju je predvodio generalni direktor Islamic Tourism Centra Mohd Razip Hassan, predstavili smo aktivnosti Turističke zajednice KS i turističku ponudu i potencijale Kantona Sarajevo.

Razmijenili smo iskustva o načinu promocije destinacije u svijetu, te dogovorili intenzivnu saradnju u predstojećem periodu uz unaprijeđene pristupe promociji nakon globalne pandemijske pauze. Iskustvo Malezije u promociji je od velikog značaja s obzirom da je riječ o destinaciji koja je u posljednjih 25 godina uspjela dostići broj od 25 miliona turista na godišnjem nivou.

 

Predstavnici delegacije iz Malezije su ovom prilikom uputili poziv Turističkoj zajednici KS za učešće i prezentaciju Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine na njihovoj godišnjoj konferenciji koja će se održati u oktobru ove godine.

 

Kenan Magoda, predsjednik Turističke zajednice KS naglasio je da je Sarajevo, sa svojim dinamičnim ljetnim i zimskim sezonama i uz sve sadržaje koje može ponuditi, idealna destinacija za goste iz Malezije te da je poziv za ovakvo predstavljanje došao u pravi trenutak. 

 

Pored predstavljanja na konferenciji, dogovorena i posjeta malezijskih tour operatera i novinara Sarajevu i Bosni i Hercegovini. Predstavnici malezijskog turizma ponudili su svaku moguću pomoć u promociji, kako u Maleziji tako i šire u jugoistočnoj Aziji, zaključivši kako su Sarajevo i BiH, sa svojom prirodom, ali i kulturnim nasljeđem, definitivno destinacija vrijedna pažnje.

 

Napravili smo značajan korak u saradnji sa ovim izuzetno bitnim tržištem i nastavljamo intenzivno provoditi aktivnosti na razvoju turizma i kvalitetnoj promociji koja će nam osigurati povećanje turističkog prometa i uspješnu sezonu.

 

Please follow and like us: