Turistička zajednica Kantona Sarajevo podržala je uvođenje nove direktne aviolinije kompanije LOT Polish Airlines  na relaciji Varšava-Sarajevo, a koja je svečano predstavljena danas na Međunarodnom aerodoromu Sarajevo.

 

Na ceremoniji održanoj na Međunarodnom aerodromu Sarajevo prisustvovali su direktor aerodroma Alan Bajić, članica Upravnog odbora LOT Polish Airlines Katarzyna Piskorz, državni sekretar Republike Poljske Szymon Szynkowski vel Sęk, poljski ambasador u Bosni i Hercegovini Jaroslaw Lindenberg, direktor USAID BiH Odjela za ekonomski razvoj Karl Wurster, zamjenik ministra inostranih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić, te predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

 

Uz prigodne poklone, brošure o turističkoj ponudi Kantona Sarajevo i pismo dobrodošlice na poljskom jeziku, dočekali smo prve putnike i poželjeli im ugodan boravak u našem gradu.

 

Podrškom uvođenju novih avio konekcija dajemo aktivni doprinos poticanju privrednog razvoja kroz turizam i pozicioniramo Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu kao poželjnije turističke destinacije, jačajući turistički promet i povećavajući prihode od turizma.

 

Let koji traje manje od dva sata olakšati će dolazak turista iz Poljske, a navedena linija je važna i zbog povećanja ponude novih opcija transfera do brojnih destinacija putem čvorišta u Varšavi.

 

Foto: (Jasmin Agović i Turistička zajednica Kantona Sarajevo)

 

Please follow and like us: