Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Stage Production predstavili su nadolazeći Live Stage Music Festival, koji će Sarajlijama i svim posjetiocima našeg grada ponuditi tri dana najbolje zabave uz koncerte velikih regionalnih muzičkih zvijezda, a ulaz na sva dešavanja je potpuno besplatan!

 

“Hvala svima koji će u narednim festivalskim danima poslati najljepšu sliku nas i našeg Sarajeva. Ponosan sam što je Turistička zajednica KS postala brend u kreiranju dobrog sadržaja. Live Stage Festival je najava jedne od najboljih ljetnih sezona u našem gradu, a line up samog festivala nam govori o kakvom kvalitetu se radi. Slika koju namjeravamo poslati iz našeg grada u naredna tri dana pokazat će kakvo je Sarajevo zaista – grad muzike i filma.

 

Ovom prilikom pozivam sve građane Bosne i Hercegovine i sve turiste da posjete Sarajevo i da zajedno uživamo u najboljoj muzici na Live Stage Festivalu, a ulaz je potpuno besplatan za sve”, poručio je Kenan Magoda, predsjednik Turističke zajednice KS, najavivši intenzivan nastavak aktivnosti i bogatih dešavanja u Kantonu Sarajevo u narednom periodu, u prvom redu Sarajevo Film Festival.

 

Čak 20 vrhunskih muzičkih sastava nastupit će na platou ispred Skenderije od 28. do 30. jula.

 

Festival počinje u četvrtak, 28. jula koncertima velikih grupa Bajaga & Instruktori, Bolero i Atomsko sklonište, a publiku će prethodno zagrijati mlade nade sarajevske muzičke scene Napad panike, Vremenske nepogode i Alain.

 

U petak će publika imati priliku uživati u muzici grupa Crvena jabuka, Psihomodo pop i Konvoj, čijim nastupima će prethoditi svirke koje nam spremaju Moca i biznismeni, Crveni udar,  Srklet i COEM.

 

Subota je rezervisana za nastupe legendarnih Partibrejkersa, Bombaj štampe  i Zone isključenja, a za dobru zabavu pobrinut će se i Poslednji let, Post rem, Rock groznica, Samo srce i 20DD.

 

Samir Avdić, ministar kulture i sporta KS i Benjamina Karić, gradonačelnica Grada Sarajeva, naglasili su važnost podrške organizaciji ovakvih događaja koji promovišu kulturu i pozicioniraju Sarajevo kao regionalni centar dobre zabave, muzike i sporta.

 

Damir Petrinić, direktor Centar Skenderija Sarajevo iskazao je zahvalnost organizatorima i najavio slične sadržaje značajne za razvoj muzičke scene u Sarajevu i BiH.

 

Adnan Mundžić, direktor Stage Productiona i muzičari Bruno Langer (Atomsko sklonište), Miroslav Bartulica (Bolero), Nedžad Merdžanović (Konvoj) i Dženan Hadžović (Zona isključenja) pozvali su sve ljubitelje dobre muzike da budu dio Live Stage Festivala i uživaju naredna 3 dana u istinskom muzičkom spektaklu.

 

Please follow and like us: