Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je Poziv za iskazivanje interesa i prijavu privrednih subjekata za paket podrške za učešće na Svjetskoj izožbi EXPO 2020 Dubai.

 

Poziv je dostupan na linku: https://mp.ks.gov.ba/aktuelno/konkursi/poziv-za-iskazivanje-interesa-i-prijavu-privrednih-subjekata-za-paket-podrske-za?fbclid=IwAR3z0I2rmDDdCvbo3JnOVh2DIQRp_EhRtuzhnjFP–mRP4GyFsW_HtVOpoA

 

Kriteriji za izbor privrednih subjekata podjeljeni su u tri grupe:

  1. Preduzeća – iz sedam identificiranih perspektivnih industrija
  2. Turističke zajednice
  3. Projekti

Važna napomena: Ugostiteljski objekti, hoteli, turističke agencije i touroperateri obuhvaćeni su kategorijom PREDUZEĆA: industrija – turizam.

 

Prijava na ovaj Poziv moguća je isključivo putem online aplikacije https://expo2020bih.ba/biznis-program/

 

Rok za online popunjavanje web aplikacije je 28.11.2021. godine do 23:59 sati.

 

Odabrani poslovni subjekti dobit će paket podrške za učešće koji je detaljno objašnjen u tekstu ovog Poziva, a između ostalog podrazumijeva avio kartu, vizu i putničko osiguranje za jednu osobu, pet noćenja u hotelu, prevodioca, vodiča i mnoge druge administrativno-tehničke usluge.

 

Privredni subjekti koji ne budu izabrani kroz ovaj Poziv, mogu o svom trošku učestvovati na Svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai. Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo putem organizatora Svjetske izložbe EXPO 2020 Dubai snosit će troškove zakupa prostora paviljona Bosne i Hercegovine i za privredne subjekte koji ne prođu Poziv, te će ga shodno tome moći koristiti za sastanke prema raspoloživim terminima. Osim toga, privredni subjekti koji o svom trošku budu na ovom sajmu od organizatora EXPO Dubai 2020 LLC-SO na paviljonu BiH, imat će podršku koja podrazumijeva salu za održavanje B2B sastanaka prema raspoloživim terminima, opremu u sali, led ekran za prezentaciju, računar, internet, printer, IT podršku, te administrativnu podršku za procedure i prijave B2B aplikaciji.

 

Sve dodatne informacije, zainteresovani aplikanti mogu dobiti na broj telefona 033 562 117.

Please follow and like us: