Home Event JAZZ HARMONIJA SA RANKOM RIHTMANOM
Loading Events

« All Events

Ovo dešavanje je prošlo

JAZZ HARMONIJA SA RANKOM RIHTMANOM

4 Oktobra @ 7:00 pm - 10 Oktobra @ 5:00 pm

Petak 04.10.2021. – 08.10.2021. u 20:00 U saradnji sa srednjom muzičkom školom Sarajevo.

 

Dvadeset i sedmo izdanje Sarajevskih večeri muzike svoja vrata ljubiteljima muzičke umjetnosti otvorit će tokom septembra i oktobra mjeseca 2021. godine.

 

Nepredvidiva epidemiološka situacija izazvana globalnom pandemijom COVID-a 19, nagnala je direkciju Festivala da svoj tradicionalni majski termin ponovo prolongira za sami početak jeseni.

Sarajevskoj javnosti već je znana informacija da su se organizatori Sarajevskih večeri muzike tokom septembra 2020. godine, uz poštivanje epidemioloških mjera, odvažili organizirati live koncert s publikom na Pozorišnom trgu Susan Sontag na kome je u znak sjećanja na žrtve pandemije izveden epohalni Requiem Wolfganga Amadeusa Mozarta.

 

Ipak, rukovodeći se principima vrhunske umjetosti koja podrazumijeva komunikaciju na relaciji umjetničko djelo, umjetnik i publika, organizatori su se odlučili da live izvedbeni format ove godine uključi sva planirana koncertna dešavanja – za što će na jesen, nadamo se, biti ostvareni su potrebni preduvjeti, saopćili su organizatori SVEM-a, Fondacija Muzičke umjetnosti.

Please follow and like us:

Detalji

Start:
4 Oktobra @ 7:00 pm
End:
10 Oktobra @ 5:00 pm
Kategorija: