Home Event Besplatno klizanje i škola klizanja na Vilsonovom šetalištu
Loading Events

« All Events

Ovo dešavanje je prošlo

Besplatno klizanje i škola klizanja na Vilsonovom šetalištu

27 Decembra, 2023 @ 8:00 am - 1 Marta, 2024 @ 5:00 pm

SARAJEVO, 27. DECEMBAR 2023. godine: U sklopu „Zime na Vilsu by Sarajevo Holiday Market“ i ove godine djeluje projekat „Dječija čarolija“ – veliko i lijepo klizalište sa popratnim sadržajima, na kojem je zahvaljujući Općini Novo Sarajevo klizanje od 27. decembra pa sve do marta besplatno kako za sve građane, tako i za posjetitelje Sarajeva.

  1. decembra sa početkom u 19:00, načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović svečano će otvoriti divnu priču koja se uspješno realizuje treću godinu zaredom. Tim povodom biće organizovana zabava za djecu „Liloland“, kao i brojni slatkiši koji će posjetiteljima biti podijeljeni.

Jaffa cakes klizalište zauzima površinu od preko 500 kvadratnih metara i otvoreno je svakog dana od 10:00 do 22:00. Termini traju 75 minuta, sa 15 minuta pauze, koja se koristi za pripremu i održavanje ledene plohe.

Prostor klizališta obogaćen je svjetlosnim dekoracijama, pa klizalište predstavlja istinsku čaroliju za mališane, ali one malo odraslije, uz bajkovito ukrašeno Vilsonovo šetalište.

Tokom februara, po završetku zimskog raspusta, na ovom klizalištu će biti organizovano i redovno klizanje za učenike 12 osnovnih škola sa područja Novog Sarajeva.

Sve do marta na klizalištu na Vilsonovom šetalištu će uz podršku Općine Novo Sarajevo djelovati i besplatna Jaffa cakes škola klizanja za djecu, u kojoj će svi oni koji ne znaju klizati moći napraviti svoje prve korake na ledu. Školu klizanja voditi će hokejaški klub Medvjedi.

Instruktori će sa najmlađima raditi svakog dana, a sve prijave za školu klizanja moguće su putem obrazca :

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSexYbJFZVkjwSnQRvFNTU5StcnPgyTZX67cOb–uRbFQnG0cw/viewform?pli=1&fbclid=IwAR09r17hqOVCpchQH8LjTyLweu4arAut6X9jSG5JLrMAmbwDrRN3gH8j2Dk

Please follow and like us:

Detalji

Start:
27 Decembra, 2023 @ 8:00 am
End:
1 Marta @ 5:00 pm
Kategorija: